Translate

marți, 22 ianuarie 2013

Site-urile de socializare

                Loc de importanta majora pentru majoritatea tinerilor

Site-urile de socializare si ma refer in special  la facebook ca saracu' de mine din ala am si eu ,stiti prea bine povestea lui si cum a luat viata ,daca nu ,nu o sa va povestesc ,informarea,cititul nu ingrasa ,asa sa revin la ,,feisbuc" care are din ce in ce mai multi utilizatori ,loc de importanta majora pentru tinerii din zilele noastre care isi petrec majoritatea timpului liber navigand ,noi saracii la varsta lor  ne jucam pe afara ,bateam mingea,fel de fel de jocuri ,dar acum s-au dus timpurile dracu alea ,o-m fii noi de moda veche ? 
De ce sunt dezamagit de acest site de socializare sau mai degraba sunt dezamagit de persoanele care sunt pe facebook ,felul lor ,comportamentul ,scrierea limbii romane,ceea ce fac dintr-un site de socializare,scopurile pentru care il frecventeaza, nu pot spune pentru ca si eu il frecventez,dar cu anumite scopuri : comunicare cu prieteni,familie ,incerc sa mai promovez cate ceva ,dar sunt multi altii care il frecventeaza mai des decat frecventeza scoala ,zilnic fac prezenta si ,,isi baga cat'o poza mancatiasi '' sau da cate un comentariu din ala aruncat din varful blocului sa vada lumea ca el e smecher .
Toti mai multi tineri frecventeaza site-urile de socializare pentru a mai face o ,,cobimanatie '' ,o barfa ,un comentariu smenar ,un like la o p**da , dar oare asta'i adevaratul scop al facebook-ului ?
Nici eu nu am fost un sfat,un premiant ,un tocilar sau unul cu o minte asa agera precum mi-as fii dorit ,dar intotdeauna mi-am zis ca macar limba mea materna sa stiu sa mi-o vorbesc,scriu corect in proportie de 80-90 % ,vedeti si voi jurnalisti ,bloggeri care nu vorbesc,scriu perfect ,oricum eu ma exclud din aceasta categorie ,nu sunt un blogger,sunt un mic pasionat caruia ii place sa'si exprimene de cele mai multe ori public opinia ,fie pe un blogg ,facebook ,sau alte site-uri .
Ma irita la culme cand vad pustii din ziua de azi cum vorbesc,cum se exprima ,vai domne ce caterinca am eu ,pustoaicele sunt incantate de astfel de specimene ,fie el din randul nostru sau din randul rromilor ,care fara suparare putin sunt care au o scoala si stiu sa scrie si sa vorbeasca, sunt genul rasist cu astfel de arborigeni dar ati vazut ca m-am abtinut sa le zic pe denumirea lor populara .
Ma irita la culme mesajele lor ,fie emo ,fie pornografie ,de o cultura generala rar intalnita ,mai rar vedem unul ca citeaza din Eminescu pentru a impresiona o fata , mai rar vedem cu vocabular adecvat in functie de persoana cu care vorbeste ,rar vedem tineri sa faca o fapta buna in locul uneia de prost gust prin care ies in evidenta ,vina nu le apartine in mare parte ,problema este educatia pe care au primit-o,o primesc si o vor primii incontinuare , cei 7 ani de acasa  .
Si inca nu am putut sa-mi vars tot amarul pe aceasta vasta generatie de copii rasfatati pentru ca nu vreau sa devin din ce in ce mai vulgar si sa-mi adaptez propriul meu vocabular pe aceeasi lungime de unda cu a lor.

Multi imi vor da dreptate pentru postul asta,mai multi ma vor critica ,iar mai multi ma vor injura,dar mai sunt multi care vor vrea sa poata schimba ceva in bine ,pentru ca sincer toti suntem realisti ca cei tineri sunt si vor fii viitor ,dar cu astfel de tineri ,oare care va fii viitorul ?

2 comentarii:

  1. Sa stii ca mult timp am avut aceiasi impresie despre generatia actuala, funky, si cu siguranta ca exista diferite tipuri de oameni in cadrul ei. Dar faptul ca am intrat in contact mai adanc cu unii dintre ei m-a convins ca de fapt multi dintre ei sunt chiar oameni deosebiti profund nemultumiti de ceea ce se intampla in jurul lor. De aceea cred ca trebuie sa le dam o sansa, trebuie sa le dam din experienta noastra si sa luam ceva din nebunia lor. Desigur Facebook, sau Fakebook cum îi spunea un prieten, este o mare eroare, dar asa cum ai spus si tu îi poti gasi si o utilizare pozitiva. Vorba aceea cu un cutit poti taia paine sau ucide pe cineva. Pana la urma totul depinde de noi, si critica oarba nu cred ca este solutia.

    RăspundețiȘtergere
  2. George iti dau dreptate in ceea ce ai spus mai sus ,cunosc si eu foarte multi tineri din generatia actuala cu capul pe umeri ,dar sunt prea putini ,marea majoritate ia exemplul celor multi ,si as fii si mai fericit daca prin criticile mele mi-ar sarii in cap si mi-ar spune : ,, nu,nu e adevarat ,nu toti suntem la fel " reactia tinerilor din ziua de azi e una destul de scazuta ,se lasa foarte usor influentati de cei majoritari .Eu sper din tot sufletul ca macar ei sa se indrepte spre un drum mai bun ,sa ia in piept viata si sa ajunga sa schimbe tara noastra ,aceasta ,,tara care a cazut rusinos la examenul de capacitate ''

    RăspundețiȘtergere